VOLTCRAFT Charge Manager CM2016 Batterijlader NiCd, NiMH, NiZn AAA (potlood), AA (penlite), C (baby), D (mono), 9 V (blok)

97,94
2 Prijzen, De beste prijs bij bol.com


Merk:
Categorieën:
Kleur:
Grijs

Gratis verzonden
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over VOLTCRAFT Charge Manager CM2016 Batterijlader NiCd, NiMH, NiZn AAA (potlood), AA (penlite), C (baby), D (mono), 9 V (blok)

Batterijlaadstation Charge Manager 2016
De Charge Manager 2016 is de optimale combinatie van oplader en diagnosestation. Er kunnen maximaal vier potlood-, penlite-, baby- of mono-batterijen en twee 9 V-blok-batterijen afzonderlijk en in combinatie worden opgeladen. Hiervoor zijn vijf batterijonderhoudsprogramma's beschikbaar, laden, ontladen, test, cyclus en activeren, die een lange levensduur en een hoge efficiëntie van de batterijen mogelijk maken. Dankzij de automatische refresh- en formeerfunctie kunt u vermoeide batterijen reanimeren en de maximale capaciteit ervan terugwinnen. Door de werkelijke capaciteit te meten zijn "zwakke" batterijen heel eenvoudig op te sporen. Voor NiMH/NiCd-batterijen biedt de Charge Manager 2016 vier te selecteren, op de praktijk gerichte laad- en ontlaadstromen aan. In de automatische modus varieert de laadstroom met de capaciteit van de batterij. Bij NiZn-batterijen gebeurt het opladen automatisch en er kunnen drie ontlaadstromen worden geselecteerd. De nieuw geïmplementeerde impulsmethode waarborgt simultaan laden of ontladen met verschillende stromen. Het opladen en ontladen vindt microcomputergestuurd plaats, ongeacht de laadstatus van de batterij. Dankzij de eenvoudige bediening zijn de instellingen in een handomdraai uitgevoerd en via een 4-regelig blauw verlicht LCD-scherm kunnen alle waarden overzichtelijk worden afgelezen. Om bronnen te besparen en kosten te beperken, schakelt de lader automatisch over naar de energiezuinige modus zodra alle programma's zijn afgewerkt. In deze modus wordt de laadtoestand van de batterijen nog steeds bewaakt en wordt indien nodig de instandhoudingslading automatisch gestart. U kunt de Charge Manager 2016 ook via een auto-adapter (niet meegeleverd) ook onderweg gebruiken. Alle instellingen blijven dankzij memory backup maximaal een week zonder stroomtoevoer behouden. Via de USB-aansluiting kunt u met onze gratis te downloaden software de laad-ontlaadkrommen en andere gegevens op de pc analyseren, archiveren of afdrukken.

Highlights & Details
Sensitive peak, delta-T-methode en minus-delta-U-uitschakeling
5 verschillende batterijonderhoudsprogramma's
Gelijktijdig maximaal 2 A laadstroom per schacht
Ook voor nikkel-zink-batterijen (NiZn)
Uitvoering
Vijf batterijonderhoudsprogramma's (laden, ontladen, test, cyclus en activeren)
Uitschakelcriteria: sensitive peak, delta-T-methode en minus-delta-U-uitschakeling
Automatische instandhoudingslading
Afzonderlijke schachtbewaking
Herkenning verkeerd geplaatste en defecte batterijen
Mechanische bescherming tegen verkeerde polariteit
Refresh-/ontlaadfunctie voor "vermoeide" batterijen
Automatische batterijherkenning
Memory backup (tot een week)
Automatische laadstroominstelling
Eenvoudige bediening met drie knoppen
Groot blauw verlicht 4-regelig LCD-scherm
USB-interface om gegevens uit te lezen
Doorzichtige afdekking afneembaar.
Levering
Charge Manager
Stekkernetvoeding
Doorzichtige afdekking.